Да си припомним защо киселото мляко е храна феномен?

Полезно

В днешно време е все по трудно да се храним качествено. Човешкият организъм е перфектно измислен и при добро хранене и спазване на основни правила, можем да си осигурим качество на живот и да се чувстваме добре във физическите си тела.

Повечето от нас знаят или са чували за ползите и чудото на киселото мляко, но в този забързан и все по-наситен информационен свят, може би пропускаме или забравяме.

Българското кисело мляко се определя като храна феномен. Истинското българско кисело мляко се произвежда с 2 бактерии – лактобацилус булгарикус и стрептококус термофилус. Магията и лечебните свойства се случват именно при тяхната симбиоза. Първата бактерия е кисела, а втората сладка. Учени биолози стигат да заключението, че единствената храна, която може да ограничи развитието на гнилостните бактерии в червата е българското кисело мляко. А от здравето на червата започва и се определя цялостното ни физическо и психическо здраве.

Ако хапвате една чаша кисело мляко на ден:

  • Намалявате риска от високо кръвно налягане
  • Зяабавяте стареенето на организма
  • Намалявате риска от инфекции на пикочо-половата система
  • Осигурявате 49% от дневните нужди от калций
  • Набавяте 12 г протеин, който стимулира метаболизма

Киселото мляко се слави с много лечебни свойства, затова ние от Здравец Ви препоръчваме, избирайте качествени, натурални и български храни.